torsdag 8. oktober 2009

SVANEMERKET OG DEBIO-SERTIFISERING

Urte-haven var først ute i Norge med å utvikle og svanemerke et kosmetisk produkt for oppdragsgiver. Det var 8 mnd. med hardt arbeid og innsendelse av over 1200 sider dokumentasjon til Miljømerking. Vi fortsetter vi vårt banebrytende arbeid. En hudpleieserie for hele familien er svanemerket/økologisk (Debio). (Sensitive serien)


Svanemerket kosmetikk

• tar hensyn til miljø
• tar hensyn til helse
• har fått alle virkestoffene sine miljøvurdert

Leverandørene bak et svanemerket produkt må kunne dokumentere en vesentlig miljøtilpasning, og Svanen signaliserer trygghet for forbrukerne. Miljøtilpassing av et kosmetisk produkt omfatter en analyse av produktets miljøpåvirkning gjennom hele livsløpet - fra råvare til ferdig produkt. Kravene som en svanemerket hudkrem må tilfredsstille, omfatter både miljøkrav og helsekrav.

Helsekravene stilles for å sikre at svanemerkede kosmetiske produkter ikke inneholder helsefarlige stoffer som går over i blodbanen. Helsekravene til en svanemerket hudkrem handler særlig om allergi og muligheten for andre alvorlige helseeffekter ved bruk.

Miljøkravene til en svanemerket hudkrem omfatter krav til innholdsstoffenes nedbrytning i naturen, innhold av parfyme og fargestoffer og innholdet av en rekke navngitte kjemikalier. Dette betyr at enkelte stoffer er tillatt i begrenset mengde - mens andre stoffer ikke tillates i det hele tatt. Miljømerking stiller også krav til både bruksegenskaper og emballasje.

Hvorfor velge miljømerket? Barn og voksne utsettes daglig for helse- og miljøskadelige kjemikalier. Dette reduserer du ved å velge miljømerkede produkter.

Varer og tjenester merket med Svanen eller Blomsten tilfredsstiller strenge helse-, miljø- og kvalitetskrav som skjerpes jevnlig. Produktene er derfor alltid blant de mest helse- og miljøvennlige innen sin varegruppe.

Et svane- eller blomstmerket produkt har dokumentert at de tilfredsstiller strenge krav til hele produktets livssyklus: alt fra råvarer, kjemiske tilsetninger og energiforbruk i produksjonsprosessen til produktets kvalitet, emballasjen og hvordan produktet blir som avfall.

Svanemerkede produkter tar hensyn til at barn er mer sårbare enn voksne. Produkter beregnet på barn under tre år skal ikke inneholde allergifremkallende stoffer eller parfyme.

Velger du miljømerket, bidrar du samtidig til å redusere den globale miljøbelastningen.
Nordisk miljømerkings kriterier for svanemerket kosmetikk.
Norsk miljømerkings hovedside her.

Urte-haven AS var først ute i Norge med å utvikle Debio-godkjent og miljømerket kosmetikk i 2006. Produktene finner du på vår nettside.

Ø-merket
Ø-merket betyr at varen du kjøper er produsert i henhold til regelverket for økologisk produksjon. Alle norske gårdsbruk og bedrifter som videreforedler varene blir kontrollert av Debio, gjennom minst en fysisk inspeksjon i året. Videre utfører Debio uanmeldte inspeksjoner. Våre solide kontrollrutiner gjør at du som forbruker kan være trygg på at varen virkelig er økologisk.

Ø-merket - garantien for økologisk produksjon!

Det er et sterkt fokus både fra politikere og forbrukere på trygge og økologiske produkter. Debio har en eventyrlig pågang fra produsenter og innen videreforedling som ønsker sine produkter Debio-godkjent. De har ennå ikke eget kosmetikk direktiv, så Urte-haven har brukt mattilsynets regelverk ved utvikling av økologisk hudpleie.

Ved å velge produkter som har Ø-merket, har du som forbruker trygghet og garanti for at råvarene virkelig er økologisk produsert. Alle ledd må dokumenteres, også selve produksjonsprosessen og regnskapet. Ingen muligheter for juks her!

Debio hovedside

Mattilsynets kosmetikklov

Oversikt over våre Debio økologisk godkjente produkter



Vil du se film? Klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar